Διαδρομή

Το Πόρτο Χέλι βρίσκεται 180 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας. Γραφικό παραθαλάσσιο χωριό, χτισμένο αμφιθεατρικά σε ένα από τα καλύτερα φυσικά θαλάσσια καταφύγια της Πελοποννήσου, το Πόρτο Χέλι εξελίχθηκε σε κοσμοπολίτικο προορισμό λόγω της γεωγραφικής του θέσης και του ήπιου κλίματος.

Με αυτοκίνητο

Η απόσταση από το Διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας καλύπτεται με αυτοκίνητο σε 2 ώρες και 30 λεπτά και με το λεωφορείο σε 3 ώρες. Η υποδοχή του ξενοδοχείου θα σας βοηθήσει να κάνετε κράτηση ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου με παράδοση στο ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέλι.

Η οδική διαδρομή από την Αθήνα ακολουθεί την κατεύθυνση της Κορίνθου, λίγο μετά τον ισθμό της Κορίνθου ακολουθούμε στα δεξιά την έξοδο 10 κατεύθυνση Επίδαυρος και κάτω από την γέφυρα αριστερά με κατεύθυνση Σπέτσες, Κρανίδι, Επίδαυρος.

Στα όρια του χωριού Παλαιά Επίδαυρος υπάρχει στα δεξιά έξοδος με πινακίδες Κρανίδι, Πόρτο Χέλι. Ακολουθείτε την έξοδο στα δεξιά και στη συνέχεια αριστερά κάτω από την γέφυρα. Συνεχίζετε ευθεία, ανεβαίνετε το βουνό και στη συνέχεια έχουμε τα χωριά Κολιάκι και Τραχειά, με παραδοσιακές ταβέρνες, τυροκομεία, αρτοποιεία και κρεοπωλεία που σερβίρουν τα δικά τους παραδοσιακά προϊόντα. Κατεύθυνση προς Κρανίδι, Πόρτο Χέλι, Σπέτσες περνώντας το χωριό Φούρνοι. Πριν το Κρανίδι υπάρχει περιφερειακός δρόμος στα δεξιά. Το Πόρτο Χέλι απέχει μόλις 8 χιλιόμετρα. Το ξενοδοχείο θα το συναντήσετε μετά την κυκλική πορεία στα αριστερά προς Kόστα, στα 1200 μέτρα.

Η διαδρομή από την Κόρινθο μέχρι το Πόρτο Χέλι (100 χιλιόμετρα) είναι πλούσια σε μεταβολές του φυσικού περιβάλλοντος και διαρκεί περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.Εκτός και εάν σταματήσετε να θαυμάσετε την μοναδική θέα στην παλαιά Επίδαυρο ή επιλέξετε την επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Με τρένο

Ο προαστιακός – www.proastiakos.gr – θα σας μεταφέρει μέχρι την Κόρινθο με λογικό κόμιστρο. Από εκεί ένα Ταξί θα σας μεταφέρει στο Πόρτο Χέλι με κόστος για το 2014 περίπου 100 ευρώ.

Με πλοίο

Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά 3 τουλάχιστον δρομολόγια που καλύπτουν την διαδρομή μέχρι το Πόρτο Χέλι με ενδιάμεσους σταθμούς τα νησιά του Αργοσαρωνικού σε 2.10 με 2.30 περίπου ώρες ανάλογα με τις στάσεις στα νησιά Σπέτσες και Ύδρα. Για κράτηση εισιτηρίων επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.hsw.gr.

Μια εναλλακτική διαδρομή που μπορείτε να ακολουθήσετε στην επιστροφή συμπεριλαμβάνει την επίσκεψη στο Ναύπλιο (η παλιά πόλη του Ναυπλίου είναι μαγική), ενδεχομένως τις Μυκήνες και για αυτούς που συμπαθούν το κρασί η Νεμέα είναι μόλις 4 χιλιόμετρα παράκαμψη από την Εθνική οδό. Η κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα, η εύκολη και οικονομική πρόσβαση, έχει φέρει το Πόρτο Χέλι στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.Ενημέρωση για Covid-19

Είμαστε εδώ για να σας παρέχουμε μία ξεχωριστή εμπειρία διαμονής με την επίτευξη των κατάλληλων μεθόδων υγιεινής, ασφάλειας και λειτουργίας. Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να σας ενημερώσουμε για τις ενέργειες που κάνουμε για να διατηρήσουμε τις εγκαταστάσεις μας ασφαλείς και υγιείς.

Περισσότερα
ESPA